Siirry sisältöön

Miksi Mix

Mistä on Auracon uusin teos tehty? Miimistä, tanssista, musiikista. Sokkeloista, pyörylöistä, spiraaleista. Kolmen viisaan hymiöistä. Niistä on Miksi Mix tehty.

Miksi kädet menevät solmuun? Miksi jalat vievät eri suuntiin? Miksi yhdellä on pyrstö ja muilla ei? Niin – ja miksi näen vaikka en näekään?

Sana ”miksi” on lapselle avain tietämiseen ja ymmärtämiseen. ”Mix” on sekoitus. Miksi Mix heittää katsojalle avoimia kysymyksiä kehonkielen ja liikkeen merkityksistä ja tulkinnoista. Miksi Mix on geometrinen, hykerryttävä, värikäs ja osin vakavakin sekoitus nykytanssia, miimiä ja musiikkia. Esityksen taustalla ovat pohdinnat lasten kehollisen ilmaisun ymmärryksestä emojien ja älylaitteiden aikakaudella. Miksi Mixin visuaalisuus ammentaa inspiraatiota Bauhaus-tyylistä – mutta miksi?

Promokuva

Ohjaaja: Päivi Aura
Koreografia: Päivi Aura, Kati Lehtola, Veera Lamberg, Maria Autio
Musiikki ja äänisuunnittelu: Heli Hartikainen
Esiintyjät: Kati Lehtola, Veera Lamberg, Heli Hartikainen, Maria Autio
Puvustus: Piritta Kämi-Conway
Valosuunnittelu: Nicolas Salo
Pressikuva: Minna Hatinen
Tuotanto: Auraco yhdessä Pragma Helsingin ja Annantalon taidekeskuksen kanssa
Kesto: 35 min
Ikäsuositus: 4+ vuotta

Miksi Mix on osa EU:n Luova Eurooppa -ohjelman Mapping – a Map on the Aesthetics of Performing Arts for Early Years -hanketta. Teoksen ensi-ilta oli suunniteltu alunperin toteutettavaksi joulukuussa 2020, mutta jouduttiin perumaan koronapandemian takia.

Tulevat esitykset

Esitykset Annantalolla Helsingissä:

  • 27.1. klo 18.00 liput 10 € Tiketistä
  • 28.1. klo 14.00 Small Size Days -esitys
  • 31.1. klo 10.00 päiväkoti- ja kouluryhmille
  • 1.2. klo 10.00 päiväkoti- ja kouluryhmille
  • 2.2. klo 18.00 liput 10 € Tiketistä
  • 4.2. klo 14.00 liput 10 € Tiketistä

Päivänäytökseen 28.1. vapaa pääsy, ilmoittautuminen ennakkoon Annantalon sivustolla 10.1. alkaen. 31.1. ja 1.2. maksuttomiin näytöksiin ilmoittautuminen vain päiväkoti- ja kouluryhmille Annantalon sivustolla alkaen 2.1.