Menneet kansainväliset projektit
Mapping – a Map on the Aesthetics of Performing Arts for Early Years
Auraco oli mukana yhteisjärjestäjänä Luova Eurooppa ‑ohjelman tukemassa Mapping-hankkeessa. Mapping oli taiteellisen tutkimisen projekti, joka keskittyi luomaan aistipohjaisia kokemuksia 0–6-vuotiaille lapsille esittävien taiteiden avulla. Projektin aikana vuosina 2018–2023 18 teatteria ja festivaalia 17 eri maasta tutki erilaisia taiteellisia keinoja niiden saavuttamiseksi yhteistyössä yliopistotutkijoiden kanssa.
Projektin aikana partnerit loivat lapsille suunnattuja esityksiä sekä järjestivät Mapping-festivaaleja. Partnerit oli jaettu neljään eri työskentelyryhmään, joissa pureuduttiin syvemmin teatterin eri elementteihin: ääneen, kuvaan, tekstiin ja liikkeeseen.
Auraco oli liike-ryhmän vastuullinen vetäjä. Muut liike-ryhmän jäsenet olivat DeStillte Hollannista, Teatrul Ion Creanga Romaniasta, La Baracca Italiasta sekä Limoges’n kaupunki Ranskasta. Ryhmän työtä tarkkaileva tutkija oli eteläkorealainen Young Ai Choi Korea National University of Artsista.
Hankkeen muut järjestäjät:
- Toihaus Theater, Itävalta
- Théâtre de la Guimbarde, Belgia
- Madam Bach, Tanska
- Commune de Limoges, Ranska
- Helios Theater, Saksa
- Artika, Kreikka
- Kolibri Puppet Theatre, Unkari
- Baboró International Children’s Festival, Irlanti
- La Baracca ONLUS, Italia (projektin vetäjä)
- Bologna Fiere / Bologna Children’s Book Fair, Italia
- De Stilte, Hollanti
- Teatr Animaczy, Puola
- Teatrul Ion Creangă, Romania
- Ljubljana Puppet Theatre, Slovenia
- Teatro Paraíso, Espanja
- Teater Tre, Ruotsi
- Polka Theatre, Iso-Britannia
Yhteistyössä:
- ITYARN (International Theatre for Young Audience Research Network), the international research network of ASSITEJ International
- Small size, Network for the diffusion of the Performing arts for Early Years
- KJTZ – Kinder-undJugendTheaterZentrum in der Bundesrepublik Deutschland, Saksa
- CRLI – Children's Literature Research Centre of the University of Bologna, Italia
- University of Hildesheim, Saksa
- College of Letters and Science, University of Wisconsin-Madison, Yhdysvallat
- Korea National University of Arts, Drama/Theatre for the Young MFA, Etelä-Korea


Euroopan unionin Luova
Eurooppa -ohjelmasta
Small Size, Performing Arts for Early Years
Auraco oli mukana yhteisjärjestäjänä Small Size, Performing Arts for Early Years -hankkeessa. Hanke oli Luova Eurooppa -ohjelman tukema ja siinä oli mukana 17 teatterialan organisaatiota 15 eri EU-maasta. Hanke jatkoi aiemman Small Size, Big Citizens -hankkeen jalanjäljillä tarkoituksenaan edistää lapsille suunnattujen esitysten tuotantoa ja näkyvyyttä Euroopassa. Hanke oli nelivuotinen (2014–2018), ja sen aikana Auraco tuotti kaksi uutta omaa näyttämöteosta lapsille ja yhden yhteistuotannon sekä osallistui hankkeen tapaamisiin.
Small Size, Performing Arts for Early Years -hankkeen painopiste oli 0–6-vuotiaissa lapsissa ja erityisesti alle 3-vuotiaissa pikkulapsissa. Kyseessä oli eurooppalainen verkottumishanke teattereille ja kulttuurikeskuksille, jotka tuottavat ohjelmistoa lapsille.
Hankkeen muut järjestäjät:
- La Baracca, Italia
- Acción Educativa, Espanja
- Baboró International Arts Festival for Children, Irlanti
- Helios Theater, Saksa
- Teatrul Ion Creangă, Romania
- Kolibri Gyermek, Unkari
- Théâtre de la Guimbarde, Belgia
- Ville de Limoges, Ranska
- Ljubljana Puppet Theatre, Slovenia
- Teaterværkstedet Madam Bach, Tanska
- Compagnie O’Navio, Ranska
- Teatro Paraíso, Espanja
- Polka Theatre, Iso-Britannia
- Centrum Sztuki Dziecka, Puola
- Toihaus Theater, Itävalta
- Teater Tre, Ruotsi


Euroopan unionin Luova
Eurooppa -ohjelmasta
Growing Up in Europe
Tanssiteatteri Auracoa ja taidejaosto Artcoa ylläpitävä Kuukulkurit ry oli yhteisjärjestäjänä Growing Up in Europe -hankkeessa, joka oli Erasmus+ -ohjelman tukema kaksivuotinen (2014–2016) projekti. Siinä oli 12 osallistujaa neljästä eri Euroopan maasta. Hankkeen tarkoituksena oli tutustua eri maiden varhaiskasvatukseen ja varhaiskasvatuksen alalla työskentelevien koulutukseen sekä luoda uusia ja innovatiivisia työtapoja koulutukseen ja harjoitteluun.
Kuukulkurit järjesti projektin yhteydessä kolmipäiväisen kansainvälisen seminaarin, joka oli tarkoitettu alle kouluikäisten kanssa työskenteleville taiteilijoille ja varhaiskasvattajille. Seminaarissa tutustuttiin suomalaisen varhaiskasvatuksen taidesisältöihin ja mahdollisuuksiin. Ohjelmassa oli alustuksia eri taidealoilta, koulutuksista ja kulttuuripolitiikasta sekä keskusteluja ja työpajoja. Katso seminaarin ohjelma.
Lisäksi Kuukulkurit osallistui projektin tapaamisiin ja ohjasi työpajoja. Hankkeen muut järjestäjät:
- EPL La Martellière, Ranska
- LETP Bellevue, Ranska
- IFTS, Association pour le développement de l’IFTS, Ranska
- Pamukkale Üniversitesi, Turkki
- CAIA ”Tara Barsei” Prejmer, Romania
- ACEPP 38-73, Association des collectifs enfants parents professionnels de I’Isère et de la Savoie, Ranska
- Mairie de Saint Marcellin, Ranska
- Centrul social de zi copii prejmer, Romania
- Fahri Akçakoca Anaokulu, Turkki
- Conservatoire de Voiron, Ranska
- Serviciul Public de Administrare Creşe Braşov, Romania

Erasmus+ Programme
of the European Union
2010–2012
Kuukulkurit ry/Tanssiteatteri Auraco oli mukana kansainvälisessä lastenkulttuuria edistävässä parenthood/education/culture/art-hankkeessa. Kyseessä oli ranskalaisen teatteri Compagnie ACTA - Agnès Desfossesin hallinnoima eurooppalainen yhteistyöprojekti, jossa oli mukana viisi partneria: Compagnie ACTAn ja Tanssiteatteri Auracon lisäksi La Casa Incierta Espanjasta, Armes Theater Saksasta ja Mairie de Fort de France Ranskan Martiniquelta. Hanke oli 2-vuotinen oppimiskumppanuushanke ja sille saatiin rahoitusta EU:n Grundtvig-ohjelmasta. Katso projektin tulokset.
2008
Keanne van de Kreeke ja Carlien Banks osallistuivat belgialaiseen kansainväliseen tarina-kuvituskilpailuun ”de Prijs van de stad Hasselt”. He pääsivät ensimmäisen kierroksen läpi (296 osallistujasta 29 valittua) ja osallistuivat kilpailuun liittyvään näyttelyyn loka-marraskuussa 2008.
Menneet kotimaiset projektit
Ole hyvä
Ole hyvä -projekti oli osa Till Sacko -esityksen suunnittelu- ja valmistusprosessia. Projekti käynnistyi Äänekoskella Mämmen koulun 2. luokalla yhteistyössä Hiskinmäen 8. luokan tekstiilityön valinnaisryhmän kanssa. Ensimmäiset suunnittelupalaverit pidettiin keväällä 2009. Niihin osallistuivat luokanopettaja Leila Hakkarainen sekä Kuukulkurit ry:n jäsenet tekstiilityön lehtori Outi Heinonen ja mummi Tuila Vuorinen. Syyskuussa aloitettiin varsinainen työpajatyöskentely.
Ohjaajat keskustelivat kakkosluokkalaisten kanssa tunteista, niiden tunnistamisesta ja ilmaisemisesta ja siitä, miten ne vaikuttavat käyttäytymiseen. Tavoitteena oli saada lapset ymmärtämään hyvien ja pahojen tunteiden merkitys omassa elämässä. Tunnetuntia seurasi H.C. Andersenin satu Ruma ankanpoikanen. Sadun jälkeen keskustelua jatkettiin pohtimalla, mitä sanat OLE HYVÄ tarkoittavat.
Kakkosluokkalaiset askartelivat tekstiiliryhmän oppilaiden kanssa eläinnaamioita, joilla on iloiset ja hyvää tarkoittavat ilmeet. Tekstiiliryhmäläiset olivat aiemmin askarrelleet itselleen kauhunaamiot, joten he osasivat opettivat pienemmille naamioiden tekoa. Yhteistyö sujuikin hyvin ja tunnelma luokassa oli intensiivinen ja innokas.
Projektin huipennus naamioineen oli työpajapäivä 25.11.2009, jolloin koreografi Päivi Aura ja muusikko Jarmo Hovi toivat projektille oman luovan lisänsä. Näkyvyyttä projektille oli suunnitteilla lehdistön mukaan kutsumisen ja mahdollisen yleisölle esiintymisen kautta.
Projektia tuki Lions Club Äänekoski/Helmi.
Viiva la tanssi
Vuosien 2007 ja 2008 aikana toteutettiin Viiva la tanssi -projekti Äänekoskella yhteistyössä Galleria Laaja-Artin kanssa. Projektin keskeisenä sisältönä oli tanssin ja maalauksen vuoropuhelu autenttisessa työtilanteessa. Työskentelyjaksot taltioitiin kokonaisuudessaan, ja näistä taltioinneista koottiin DVD:t molemmilta vuosilta. Vuoden 2007 projektiosuus esiteltiin Jyväskylässä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Jyväskylän Taiteilijaseuran Verstas V – avoin tila liikkeelle ja keskustelulle -tapahtumassa 16.11.2007. Vuoden 2008 työskentelyn DVD-kooste oli esillä Laaja-Artin kesän 2008 näyttelyssä. Työryhmässä olivat Päivi Aura (tanssi), Maisa Kivi (maalaus), Toni Kalliomäki (kuvaus ja editointi) ja Jori Mäenpää (musiikki).