Siirry sisältöön

HELMIME

Paljon melua tyhjästä.

Miimi on uutta nousukauttaan elävä sanaton, monipuolinen taidemuoto, jossa esiintyjät luovat tarinoita ja asioita, tavaroita ja tunnelmia liikkeiden ja eleiden kautta. Illuusiot syntyvät tarkasti harjoiteltujen liikkeiden ja liikkumattomuuden kautta. Tässä sanojen ja tavaroiden täyttämässä maailmassa miimi luottaa mielikuvituksen voimaan – niin esiintyjien kuin katsojienkin.

HELMIME-tapahtumat tuovat miimiä tutummaksi suomalaiselle yleisölle ja tarjoavat oppimismahdollisuuksia niin vasta-alkajille kuin esimerkiksi esittävien taiteiden ammattilaisillekin. HELMIME näyttää miimin monipuolisuutta, eri tyylejä ja tekniikoita sekä rikkoo stereotypioita. Lisätietoja helmime.fi-sivustolta.

HELMIMEn taiteellinen johtaja Kati Lehtola on valmistunut miimikoksi berliiniläisestä esittävien taiteiden koulusta Die Etagesta, Pantomime/Mime-linjalta vuonna 2015. Koulun ja Berliinin monipuolisen miimitarjonnan kautta hänelle ovat muodostuneet laajat verkostot keskieurooppalaisiin miimikoihin. Koulutus antoi vahvan teknisen taustan ja hieman anarkistisen asenteen miimin tekemiseen.

HELMIME on Tanssiteatteri Auracon järjestämien miimitapahtumien yhteisnimi. Tapahtumia järjestetään resurssien mukaan.

Promokuva

Menneet tapahtumat