Siirry sisältöön

Herra Kookaburra ja Kukkaroo

Roskaako Kookaburra, hukkuuko Kukkaroo?

Promokuva

Herra Kookaburra on hyväntahtoinen höpsö, laulava pölvästi, armoitettu huithapeli, naurava, pörröpäinen, siivekäs hölmö. Ja missä Herra Kookaburra ikinä kulkeekaan, jää hänestä jälki: roskainen ja siivoton tienoo. Vaan napakka Kukkaroo on toista maata. Sitä kiristää ja sapettaa, jos maailma ei ole mallillaan, paikat järjestyksessä ja hattu kallellaan oikeassa kulmassa. Ja jos jotain se inhoaa, niin roskia.

Australian aboriginaalien mytologiassa kookaburralintu on aamun herättäjä, jonka kuuluvaa naurua on mahdoton ohittaa. Tässäkin tarinassa hän herättää – sekä itsensä että yleisön. Humorististen hahmojen kautta lähestytään isoja teemoja: roskaamista, ystävyyttä, erilaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Auracon visuaalinen, sanaton esitys yhdistelee tanssia, miimiä ja klovneriaa. Ensiesitys oli Helsingin Kanneltalossa 19.9.2015.

Ohjaus: Päivi Aura
Musiikki: Jouni Bäckström, Sami Zimmermann
Herra Kookaburra: Jouni Bäckström
Kukkaroo: Kati Lehtola
Metsän Martti: Sami Zimmermann
Valaistus: Keijo Vainio
Puvustus: Piritta Kämi-Conway
Piirroskuva: Keanne van de Kreeke

Kesto: 40 min
Ikäsuositus: yli 4-vuotiaille
Tuotanto: Tanssiteatteri Auraco ja Helsingin kulttuurikeskus

Kuvat: Miia Kota

Esitys on osa EU:n Luova Eurooppa -ohjelman Small Size, Performing Arts for Early Years ‑hanketta. Auracoa tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyössä mukana myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja Luonto-Liitto.