Auracon toukokuun uutiskirje

Miksi Mix tekee elokuussa paluun Annantaloon - teos pohtii lasten kykyä ymmärtää kehollista ilmaisua älylaitteiden aikakaudella

Mistä on Auracon uusin teos tehty? Miimistä, tanssista, musiikista. Sokkeloista, pyörylöistä, spiraaleista. Kolmen viisaan hymiöistä. Niistä on Miksi Mix tehty.

Joulukuussa koronapandemian takia perutut Miksi Mix -teoksen esitykset palaavat Annantaloon elokuussa. Lasten kehollisen ilmaisun ja liikekielen tulkinnan kaventumista emojien ja älylaitteiden aikakaudella pohtiva teos saa uuden ensi-iltansa Annantalon taidekeskuksessa lauantaina 21.8.2021.

Sana ”miksi” on lapselle avain tietämiseen ja ymmärtämiseen. ”Mix” on sekoitus. Miksi Mix on teos, joka heittää katsojalle avoimia kysymyksiä kehonkielen ja liikkeen merkityksistä ja tulkinnoista.

Miksi kädet menevät solmuun? Miksi jalat vievät eri suuntiin? Miksi yhdellä on pyrstö ja muilla ei? Niin – ja miksi näen vaikka en näekään?

Miksi Mix on geometrinen, hykerryttävä, värikäs ja osin vakavakin sekoitus nykytanssia, miimiä ja musiikkia. Teoksen visuaalisuus ammentaa inspiraatiota Bauhaus-tyylistä, jolle tyypillistä ovat geometriset muodot ja epäsymmetrinen sommittelu.

Tulevat Miksi Mix -esitykset toteutetaan hybridiversiona, kun teoksesta nähdään perinteisten live-esitysten lisäksi elokuussa myös livestriimi tiistaina 24.8. Livestriimin ohjaa suomalaisten tanssielokuvien pioneeri Thomas Freundlich Lumikinos Productionista. Striimi toteutetaan monikameratuotantona, joka takaa katsojalle koskettavan elämyksen myös ruudun toiselle puolen.

Tervetuloa nauttimaan elokuussa Annantaloon tai kotisohvalle!

Miksi Mix on osa EU:n Luova Eurooppa -ohjelman Mapping – a Map on the Aesthetics of Performing Arts for Early Years -hanketta.

Auraco tuottaa teoksen yhteistyössä Annantalon ja Pragma Helsingin kanssa.   

Esitykset

21.8. klo 12.00 ensiesitys
21.8. klo 14.00
24.8. klo 18.00 livestriimi
25.8. klo 18.00

Annantalo, Juhlasali
Annankatu 30, 00100 Helsinki

Liput Tiketistä
11,50 €

 

Valokuvat: Minna Hatinen


Lisätietoja

Auraco

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube