Siirry sisältöön

Miimikurssi

Työpajakuva Työpajakuva

Eri miimitekniikoilla luodaan illuusioita, tehdään näkymättömästä näkyvää ja esiinnytään kuvitteellisten tavaroiden, hahmojen ja vastavoimien kanssa. Niissä onnistuakseen miimikko tarvitsee vahvaa kehonhallintaa sekä liikkeen laatuja, joita harvoin käytetään arkielämässä: kehon aaltomaisia liikkeitä, isolaatioita ja fixpointia.

Kurssilla käymme liikkuen läpi koko kehon ja löydämme liikettä yllättävistäkin kehonosista. Harjoittelemme miimin perustekniikoita, kuten vetämistä, vedetyksi tulemista, tarttumista erimuotoisiin objekteihin sekä miimikävelyä. Opettelemme myös lentämään! Tekniikoiden kautta teemme pieniä numeroita yksin, pareittain tai ryhmissä unohtamatta sanatonta eri tunnetilojen ilmaisua.

Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin edistyneemmillekin miimikoille. Tekniikoita harjoittelemme eri vaikeustasojen mukaisesti pienryhmissä. Opetuskielenä suomi ja/tai englanti.

Kurssin järjestää Tanssiteatteri Auraco. Tervetuloa miimailemaan!

Opettajasta: Kati Lehtola on tanssija-miimikko, joka valmistui miimikoksi berliiniläisestä esittävien taiteiden Die Etage -koulusta. Hänen pääopettajanaan oli Anke Gerber, joka on Saksan ja Keski-Euroopan arvostetuimpia miimikoita ja miimikouluttajia. Die Etagen miimilinjan opintoihin kuului miimin eri tyylisuuntien (kuten Marcel Marceaun ja Etienne Decroux’n mukaan) lisäksi tanssia, Commedia dell’Artea ja muita fyysisen teatterin muotoja. Koulutus antoi vahvan teknisen pohjan ja hieman anarkistisen asenteen miimin tekemiseen.

Menneet kurssit:

20.–21.1.2018 Studio Attitude KS, Helsinki
25.–26.11.2017 Studio Attitude KS, Helsinki