Siirry sisältöön

Miimikurssi

Työpajakuva Työpajakuva

HUOM: Uusi ajankohta 25.–26.11.!

Eri miimitekniikoilla luodaan illuusioita, tehdään näkymättömästä näkyvää ja esiinnytään kuvitteellisten tavaroiden, hahmojen ja vastavoimien kanssa. Niissä onnistuakseen miimikko tarvitsee vahvaa kehonhallintaa sekä liikkeen laatuja, joita harvoin käytetään arkielämässä: kehon aaltomaisia liikkeitä, isolaatioita ja fixpointia.

Kurssilla käymme liikkuen läpi koko kehon ja löydämme liikettä yllättävistäkin kehonosista. Harjoittelemme miimin perustekniikoita, kuten vetämistä, vedetyksi tulemista, tarttumista erimuotoisiin objekteihin sekä miimikävelyä. Opettelemme myös lentämään! Tekniikoiden kautta teemme pieniä numeroita yksin, pareittain tai ryhmissä unohtamatta sanatonta eri tunnetilojen ilmaisua.

Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin edistyneemmillekin miimikoille. Tekniikoita harjoittelemme eri vaikeustasojen mukaisesti pienryhmissä. Opetuskielenä suomi ja/tai englanti.

Aika: 25.–26.11.2017 klo 10.30–16.00
Paikka: Studio Attitude KS, Vuorimiehenkatu 33, 00140 Helsinki
Opettaja: Kati Lehtola
Early bird -hinta, kun ilmoittautuminen ja maksu 17.11. mennessä: 80 €
Hinta 18.11. alkaen: 90 €
Ilmoittautuminen: Lähetä nimesi ja puhelinnumerosi sähköpostitse kati@auraco.fi

Mikäli osallistuja peruu kurssiosallistumisensa 23.11. jälkeen, maksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Mikäli järjestäjä joutuu perumaan kurssin, maksut palautetaan kokonaisuudessaan.

Opettajasta: Kati Lehtola on tanssija-miimikko, joka valmistui miimikoksi berliiniläisestä esittävien taiteiden Die Etage -koulusta. Hänen pääopettajanaan oli Anke Gerber, joka on Saksan ja Keski-Euroopan arvostetuimpia miimikoita ja miimikouluttajia. Die Etagen miimilinjan opintoihin kuului miimin eri tyylisuuntien (kuten Marcel Marceaun ja Etienne Decroux’n mukaan) lisäksi tanssia, Commedia dell’Artea ja muita fyysisen teatterin muotoja. Koulutus antoi vahvan teknisen pohjan ja hieman anarkistisen asenteen miimin tekemiseen.

Kurssin järjestää Tanssiteatteri Auraco. Tervetuloa miimailemaan!