Siirry sisältöön

Miimikurssi

Työpajakuva Työpajakuva

HUOM: Kurssi on täynnä, mutta varasijalle voi vielä ilmoittautua.

Eri miimitekniikoilla luodaan illuusioita, tehdään näkymättömästä näkyvää ja esiinnytään kuvitteellisten tavaroiden, hahmojen ja vastavoimien kanssa. Niissä onnistuakseen miimikko tarvitsee vahvaa kehonhallintaa sekä liikkeen laatuja, joita harvoin käytetään arkielämässä: kehon aaltomaisia liikkeitä, isolaatioita ja fixpointia.

Kurssilla käymme liikkuen läpi koko kehon ja löydämme liikettä yllättävistäkin kehonosista. Harjoittelemme miimin perustekniikoita, kuten vetämistä, vedetyksi tulemista, tarttumista erimuotoisiin objekteihin sekä miimikävelyä. Opettelemme myös lentämään! Tekniikoiden kautta teemme pieniä numeroita yksin, pareittain tai ryhmissä unohtamatta sanatonta eri tunnetilojen ilmaisua.

Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin edistyneemmillekin miimikoille. Tekniikoita harjoittelemme eri vaikeustasojen mukaisesti pienryhmissä. Opetuskielenä suomi ja/tai englanti.

Tammikuun kurssi (täynnä)

Aika: 20.–21.1.2018 klo 10.30–16.00
Paikka: Studio Attitude KS, Vuorimiehenkatu 33, 00140 Helsinki
Early bird -hinta, kun ilmoittautuminen ja maksu 10.1. mennessä: 80 €
Hinta 11.1. alkaen: 90 €
Facebookissa: Miimikurssi / Mime workshop vol 2

Mikäli osallistuja peruu kurssiosallistumisensa 18.1. jälkeen, maksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Mikäli järjestäjä joutuu perumaan kurssin, maksut palautetaan kokonaisuudessaan.

Ilmoittautuminen: Lähetä nimesi ja puhelinnumerosi sähköpostitse kati@auraco.fi.

Opettajasta: Kati Lehtola on tanssija-miimikko, joka valmistui miimikoksi berliiniläisestä esittävien taiteiden Die Etage -koulusta. Hänen pääopettajanaan oli Anke Gerber, joka on Saksan ja Keski-Euroopan arvostetuimpia miimikoita ja miimikouluttajia. Die Etagen miimilinjan opintoihin kuului miimin eri tyylisuuntien (kuten Marcel Marceaun ja Etienne Decroux’n mukaan) lisäksi tanssia, Commedia dell’Artea ja muita fyysisen teatterin muotoja. Koulutus antoi vahvan teknisen pohjan ja hieman anarkistisen asenteen miimin tekemiseen.

Menneet kurssit:

25.–26.11.2017 Studio Attitude KS, Helsinki

Kurssin järjestää Tanssiteatteri Auraco. Tervetuloa miimailemaan!